Monos Emil Ösztöndíj kiváló egészségügyimérnök hallgatók számára

Első ízben

Csekő Richárd és
Jenei Attila Zoltán

nyerte el az Ösztöndíjat a 2020. tavaszi félévre.

Az Ösztöndíj emléket állít Monos Emil professzor úrnak, aki Benyó Zoltán professzor úrral együtt létrehozta Magyarországon az orvosbiológiai (később egészségügyi) mérnök képzést

Monos Emil professzor úr emlékére

Az Ösztöndíjhoz támogatást nyújtott a

B. Braun Medical Kft és a

77 Elektronika Kft

Az Ösztöndíj célja, hogy a kiváló egészségügyimérnök hallgatók tanulmányait, elsősorban az önálló munkát és a diplomatervezést támogassa. A pályázatok rangsorolása a pályázó által készített, a támogatott időszak alatt tervezett tevékenységét bemutató pályázati anyag, az aktuálisan lezárt félév tanulmányi eredménye és a pályázati támogatással elvégezni tervezett munka leírása alapján történik.

A pályázathoz szükséges űrlapokat EDU rendszeren keresztül (edu.vik.bme.hu) lehet letölteni, a kész pályázatot ugyanitt lehet feltölteni a pályázati feltételekben megszabott határidőig. 

Az Ösztöndíj a kedvezményezett részére egy félévre nyerhető el. Összege öt hónapon át (február – június, illetve szeptember – január) havi 80 eFt.

Az Ösztöndíjakat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem közös egészségügyimérnök mesterképzése öt oktatójából és egy hallgatójából álló bizottság ítéli oda. A bizottságot a BME VIK dékánja bízza meg.

Az Ösztöndíjak a képzést támogató vállalatok felajánlásaiból kerülnek kifizetésre.

Az Ösztöndíjat megkapott hallgató a támogatási periódus lezárásakor az Ösztöndíj segítségével elért eredményeiről szóban és írásban is beszámol.

A pályázati feltételeket itt találja:

Dékáni utasítás a Monos Emil Ösztöndíjról